MUŞ 27 °C
En Düşük 12 °C
En Yüksek 30 °C
Karakter Boyutu :
Suya düşen genç 62 gündür aranıyor

Suya düşen genç 62 gündür aranıyor

19 Temmuz 2011 16:35 SalıMuş'un Varto ilçesindeki Varto Çayı'na düşerek kaybolan genç işçi 62 gündür yapılan tüm aramalara rağmen halen bulunamadı.

AFAD, Varto Çayı'na düşerek kaybolan Gaziantepli Orhan Sultanga'yı bulmak için 'Su Altı Görüntüleme Cihazı' aldı.

Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren AFAD Müdürü Abdurrahim Dayanan, cihazı 6 bin 400 TL'ye aldıklarını söyledi. Cihazın su altında 180 derece tarama özelliği olduğunu ifade eden Abdurrahim Dayanan; "Aldığımız cihaz görüntüleri koordinatlarıyla birlikte kaydediyor. Bir bölgede ikinci defa tarama yapılırsa cihaz bize uyarı veriyor. Aldığımız cihazı ilk defa Varto Çayı'nda kullandık" dedi.

Genç işçiyi belirli aralıklarla 17 gün aradıklarını dile getiren Abdurrahim Dayanan; "Yaptığımız arama çalışmalarından henüz bir sonuç alamadık. Genç işçinin düştüğünün iddia edildiği yerden başlayarak kendi sınırlarımızda arama çalışması yaptık. Bingöl'ün Solhan ilçesiyle de irtibata girdik ama bir sonuç alamadık. Bu tür durumlarda arama çalışmaları 3 gün sürer. Biz ise belirli aralıklarla 17 gün boyunca arama yaptık. Birçok kişinin iddia ettiği bölgede defalarca arama yapıldı. Abdurrahmanpaşa Köprüsü'ne kadar görüntüleme cihazıyla aradık. Bugün de il sınırları içerisinde yeniden arama yapacağız ve çalışmaları sonlandıracağız. Çünkü biz tüm olanaklarımızı kullandık. Bu saatten sonra bizim yapabileceğimiz herhangi bir şey yok" diye konuştu.

17 Mayıs 2011 günü Alparslan 2 Barajı Projesi'nde çalışan Gaziantep'in Şehitkamil nüfusuna kayıtlı işçi Orhan Sultanga (24), Varto ilçesine bağlı Yedikavak köyü mevkisinde, diğer işçi arkadaşlarıyla birlikte yer ölçüm çalışması esnasında akıntının en şiddetli olduğu bölgede diğer işçilerin uyarılarına rağmen karşıya geçmeye çalışmış ve suya düşerek kaybolmuştu.

Bu elma her derde deva!
Bu haber toplam (368) defa okunmuştur.

ETİKETLER

muş - varto - su - kayıp

MUŞ / VARTO - HABERLERİ